MITURI DESPRE SLABIT
  1. Nu manca dupa ora 18.
  2. Elimina carbohidratii.
  3. Nu combina cartofi cu carne.
  4. Taratele la mic dejun te mentin satul.
  5. Elimina fructele.
  1. Intr-adevar nu e indicat sa mananci inainte de somn, dar nu e o regula la 18 sa fie ultima masa. Mai indicat ar fi sa nu mananci cu macar 3 ore inainte de somn, iar ora ultimei mese o alegi tu.
  2. Carbohidratii au rolul lor, ca si proteinele sau grasimile. Nici una din ele nu ingrasa daca nu se consuma in mod excesiv. Sa lasam dietele disociate si low carb pentru altii, iar noi, haideti sa invatam sa-i oferim corpului de toate dar, in proportii moderate. Puneti accentul pe carbohidrati complexi, bogati in fibre si cereale integrale, fiind necesari pentru buna functionare a organismului si implicit in procesul de slabire. Stai cat mai departe insa, de  carbohidratii simpli.
  3. Poti aleg linistit la pranz combinatia de cartofi cu carne, daca este insotita de o salatica verde pentru a usura digestia, iar cartoful daca este consumat rece este cu atat mai bine. De ce? Iti explic in privat.
  4. Introdu taratele doar daca iti plac, de altfel, nu te chinui doar pentru ca ai auzit ca te mentin satul pe o perioada mai lunga de timp. Nu rezisti la nesfarsit cu ele. Retine ca shimbarea spre adoptarea unui stil de viata echilibrat trebuie sa vina cu placere, iar obiceiurile introduse trebuie sa fie variate si personalizate dupa bunul gust. 
  5. Ce au fructele rau in slabire? Da, fructele dulci nu sunt chiar indicate, dar sunt totusi atatea fructe precum fructele de padure care sunt in plin sezon, de ce nu ai profita de ele tocmai acum? Sau pepenele rosu care contine mai mult apa decat fructoza si care contine unul dintre cei mai importanti antioxidanti-lycopenul in lupta cu radicalii liberi. Important este momentul zilei cand alegi sa le consumi.

Concluzia si sfatul meu:

Dieta cea mai buna, este cea pe care o poti tine toata viata, iar de aceea ma aflu eu aici: sa te invat sa aplici principiile corecte atunci cand iti alegi o masa, incat sa-i oferi corpului toti nutrientii necesari pentru buna functionare a organismului si totodata sa atingi obiectivul dorit, cel de slabire, urmat de mentinere pentru ca nu e dificila slabirea, ci mentinerea dupa slabire.

3,364 Views0