5,428 Views0

“ Alege sa fii un exemplu pentru copilul
tau ! ”

STATISTICI : Unul din patru copii de opt ani suferă de obezitate. Medic: „Cele mai multe produse de pe piaţă sunt îmbogăţite cu zahăr şi conţin E-uri”.

Concret, ponderea persoanelor obeze la nivel mondial s-a dublat în perioada 1980 – 2005, arată cercetarea, conform căreia excesul de greutate corporală afectează 2,2 miliarde de copii şi adulţi. Daca aveti copii , inseamna ca stiti cat este de important sa ii vegheati sa aiba o copilarie lipsita de riscuri si plina de sanatate. Atat activitatea fizica cat si obiceiurile alimentare sanatoase reprezinta cele mai bune moduri de protejare impotriva problemelor de sanatate care sunt legate tot mai mult de excesul in greutate. Parintii sunt cei mai in masura sa le influenteze copiilor modul de hrana. Pe masura cresterii copilului, veti fi nevoiti sa luptati impotriva publicitatii agresive si a alimentelor de proasta calitate si fara valoare nutritiva , dar asta nu inseamna ca nu puteti castiga batalia prin cresterea cat mai atenta si obisnuirea cu alimente nutritive.

Inca de mici ii puteti lua cu dumneavoastra la cumparaturi discutand despre ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa. Faceti cu copilul un obicei din mersul la piata discutand si aratandu i bogatia naturii si beneficiile care le aduc organimuluilui legumele si fructele. Obisnuiti sa i integrati cat mai mult in activitatile dumneavoastra casnice si i veti respinsabiliza mai usor . A gati cu ei este provocator  ; a gati pentru copii este usor ; cu cat este mai colorata mancarea cu atat e mai interesanta . Chiar si cei mai mofturosi pot fi ademeniti cu alimente lipsite de riscuri .

Faceti un serviciu copilului dumneavoastra obisnuindu – l cu gustul alimentelor sanatoase . Va va multumi mai tarziu.