4,765 Views0

Alimentul campion de astazi – Oul

Sunt ele mici, dar ouale sunt chiar foarte nutritive, doua oua medii iti ofera in jur de 15 gr de proteine, 100% din necesarul zilnic de vitamina B12 (esentiala pentru formarea de hematii ) si seleniu, acest puternic antioxidant. Multa lume se fereste sa consume oua din cauza colesterolului , insa un ou contine practic 4,6 gr grasimi din care numai 1,3 gr sunt grasimi saturate.

Studiile au demonstrat ca indivizii care consuma doua oua la micul dejun consuma mai putine calorii pe timpul zilei, fiind o varianta potrivita pentru a-ti incepe ziua sau chiar in faza de refacere dupa un antrenament .

 

CATEVA VARIANTE DE RETETE RAPIDE CU OUA ( pentru o portie) :

Omleta cu lipie integrala:

Se bate spuma cu doua oua, 2 linguri lapte si se toarna intr-o tigaie cu putin ulei de masline . Se pune pe lipia unsa cu o lingura iaurt si se consuma dupa preferinta fie rece , fie calda.

 

2 Oua fierte alaturi de o salata cu legume colorate de sezon.

 

Clatite umplute cu branza de vaci si stafide, indulcite cu zahar de stevie:

Varianta potrivita pentru un mic dejun sau o gustare inainte de un antrenament, ca sursa de energie.

1 ou, 4 lg de faina integrala sau fulgi de ovaz macinati , 2 lg branza de vaci degresata, 100ml lapte , 1 lg stafide, 1 lgt stevie.

Crema se formeaza din zahar, branza si stafide, iar restul ingredientelor se amesteca pana la omogenizare , se pun intr-o tigaie antiaderenta cu un varf de cutit de ulei de cocos . Clatita formata se unge cu crema si se consuma rece.