5,407 Views0

Dieta cea mai buna este cea pe care o tii toata viata.

 

Aud tot mai des in randul femeilor cuvantul „ dieta „ mai ales acum cand vara e in floare.

De ce nu sunt bune dietele ?

O dieta , cu cat este mai restrictiva cu atat va fi mai imposibila de tinut.

Persoana in cauza nu se va alege decat cu un continut mai scazut de masa musculara , ba mai mult, in momentul cand va reveni la obiceiurile vechi se va alege si cu un surplus de grasime.

Un regim echilibrat bazat pe o alimentatie variata iti va aduce un minus de kilograme pe termen lung fara a-ti pune in pericol sanatatea.

Un semn de intrebare cand o dieta nu este realista ci doar tentanta iti da atunci cand prezinta un anumit numar de kilograme pe care il dai intr-o perioada scurta de timp fara insa, prea multe eforturi, ba mai mul fara a pune la socoteala ca fiecare organism este diferit ca functionalitate.

Cu cat torturezi organismul cu diete cu atat va fi mai restrictiv in pierderea din greutate. Nici o dieta care nu este insotita de sport nu poate fi adevarata.

 

Alimentatia trebuie sa mearga mana in mana cu sportul , altfel rezultatele vor ezita sa apara.

Infometarea nu este o onditie pentru slabit.

Fii realista si stabileste-ti sa ai trei mese fixe si una-doua gustari intre ele, care sa-ti asigure nutrientii necesari pentru buna functionare a organismului.

Ramai perseverent si nu te astepta la rezultate pe termen scurt.

Fa-ti un program pe care sa-l poti tine incat sa ai grija si de tine.

 

Tu poti !

Esti singura persoana care stie cu adevarat cat este de puternica , tu esti sursa proprie de motivatie.

Daca iti doresti cu adevarat o schimbare pe termen lung vei reusi sa duci pana la capat planul slabirii.

Nu te lasa prada dietelor pe termen scurt , ramai perseverent si lucreaza cu mintea ta .

Ramai realist si echilibrat cu toate.

Exceptiile pentu acele momente cu feluri mai mult sau mai putin sanatoase sa ramana doar in randul exceptiilor si sa nu se transforme in obiceiuri . Alege-ti o zi in care sa ai voie sa-ti faci pofta pentru acel ceva mult dorit , doar cu conditia in care pana atunci ai respectat regulile stabilite dinainte.

 Nu uita sa ramai cumpatat .

Foloseste-te de bogatia alimentelor pe care ti-o pune la dispozitie natura, pune accent pe cat mai multe legume si fructe, iar pentru sezonul rece pune accentul pe legumele radacinoase si fructele specifice sezonului rece.

Ca si recomandare eu obisnuiesc sa imi pun la congelat fructe , precum cele de padure, pe care le consum iarna, incat ma pot bucura de proprietatile lor chiar si in perioada rece. Apeleaza la gradina si beciul bunicilor si bucura-te de mancarea bio care ti-o pun la dispozitie.  

Foloseste-te cat mai mult de ceea ce-ti ofera piata si fugi cat mai mult de marketuri.

Constientizeaza ca doar tu detii cea mai mare putere asupra ta si asupra dorintelor tale si doar tu poti sa schimbi si sa mentii un regim de viata sanatos. ”

 

O alimentatie echilibrata nutritiv alaturi de sport regulat sunt cheia spre o viata longeviva si sanatoasa!