6,636 Views0

Dieta nu inseamna doar kilograme pierdute , ci ani de viata castigati !!!

 

A folosi scurtaturi chiar si in lupta cu kilogramele, care la inceput pare grea,  nu te face decat sa te privezi de alimente fara consecinte pozitive pe termen lung. Ceea ce aflam depre pastile, shake-uri, cafele , diete sunt doar niste stimulente pe moment ,care ne pot dauna si da peste cap organismul in momentele in care nu ne asteptam, iar ceea ce merge la o persoana nu inseamna ca functioneaza si la alta.

Nu va lasati pacaliti de aceste „trucuri„ care nu ”va fac bine” decat pe moment , constientizati ca cel mai important pentu organism este mentinerea unui nivel optim pe toate planurile.

Mancati mereu cat mai sanatos posibil , faceti sport regulat ( nu doar pentru slabit), hidratati-va corespunzator , invatati sa va controlati in momente de stres si incercati cat mai mult sa duceti o viata personala si profesionala cu cat mai putin stres si odihna eficienta .

Rabdarea este arma cea mai importanta , rezultatele care apar repede vor disparea la fel de repede ( diete inainte de concedii sau dupa sarbatori..) , renuntati sa mai oscilati in greutate si faceti o schimbare reala pentru tot restul vietii.

Pentru o astfel de schimbare,  e neaparat nevoie de ambitie multa si constientizarea ca nu vor aparea rezultate dupa o saptamana / dupa o luna , totul e in functie de cum functioneaza organismul propriu, iar aceasta schimbare sa nu vina doar pentru a ne ajuta sa fim mai suple sau cu abdomenul mai plat la mare , ci sa ne simim bine in orice perioada a anului , mai tonici si mai sanatosi, in primul rand.

A manca sanatos nu inseamana a te infometa , a te priva de anumite placeri , ci doar a invata sa te simti bine in prorpiul corp.

Increderea in tine este mai importanta decat orice in acest demers. A sti ce este mai putin sanatos si ce este cu adevarat sanatos , inseamna a alege variantele de alimente care sa aduc beneficii corpului si sa ne tina departe de tot felul de virusi si inflamatii.

 

Un stil de viata sanatos inseamna sa ai grija de urmatoarele:

 

  • regim variat
  • ativitate fizica regulata
  • hidratare corecta raportata la greutate
  • autocontrolul stresului
  • activitate sexuala regulata
  • odihna eficienta

Aceste sase puncte influenteaza modul de functionare a organismului precum si tonusul zilnic.

Retineti :Dieta nu inseamna infometare!

Periculoasa nu e prima abatere sau greseala .

Periculoasa este lipsa de interes pe termen lung fata de propriul corp si propria sanatate.

 

Recomandarile mele pentru o dieta cat mai sanatoasa:

  1. Evitati zaharul , fainoasele si uleiurile. Sunt principale surse de calorii goale care vor stimula apetitul si ajuta celulita.
  2. Diversitatea este cheia. Dietele bazate pe excluderea unor grupe alimentare nu pot fi sustinute pe termen lung. Limiteaza varietatea de alimente si gustari la o masa – mai multe arome inseamna mai multe calorii pentru a ne satisface papilele gustative.
  3. Mancati proteine de calitate ( peste oceanic, carne slaba, branzeturi , lactate ) , grasimi sanatoase ( ulei de masline , seminte, fructe oleaginoase ) si fibre ( cereale ) .
  4. Alegeti alimente cu putine calorii , dar cu volum mare , cum sunt legumele ( frunze de salata, varza, morcovi, telina , castraveti…)
  5. Mancati fructe cat mai mici pentru continutul lor ridicat de antioxidanti, in special fructele de padure.
  6. Fixati mesele la ore aproximativ aceleasi cu pauze enzimatice intre ele pentru o buna digestie si absorbtie a nutrientilor.
  7. Mancati alimente de sezon, din surse cat mai sigure si evitati cat mai mult produsele din comert.
  8. Hidratati-va corespunzator.
  9. Tineti un jurnal alimentar.
  10. Programul alimentar sa fie insotit de o activitate fizica regulata adaptata conditiei fizice. Alegeti o activitate care sa va placa , care va destreseaza si respectati programul saptamanal.
  11. Odihna suficienta.

 

 

Dieta trebuie sa fie bazata pe pastrarea tineretii si incetinirea efectelor imbatranirii ( tensiune arteriala, nivel de colesterol LDL , inflamatii, nivel de energie )