5,923 Views0

 

Iti multumesc pentru ceea ce sunt alaturi de tine!

Azi am ales sa vorbes despre TINE ! Despre cel caruia ii datorez o parte din ceea ce sunt acum.

De multe ori aud femei care spun ” nu pot tine dieta ,  deoarece sotului trebuie sa ii fac alta mancare , iar acest lucru ma face sa renunt la dieta, simt nevoia sa gust si de la el.  ”

Sotul trebuie sa-ti fie un prieten in orice situatie, chiar si atunci cand vine vorba despre lupta kilogramelor sau, doar pentru adoptarea si mentinerea unui stil de viata cat mai echilibrat nutritiv.

Inainte sa-ti fie sot trebuie sa-ti fie prieten , acel prieten caruia sa-i poti impartasi orice si care sa te sustina in orice situatie.

Comunicarea este cheia pastrarii unei relatii de lunga durata.

O farfurie sanatoasa nu inseamna dieta, iar acesta este un subiect pe care e bine sa-l discutati impreuna si sa constientizati ca , adoptarea unui stil de viata sanatos este in avantajul vostru si ,nu in ultimul rand in avantajul copilului vostru.

Acelasi fel de mancare poate fi atat in farfuria sotiei cat si a sotului , diferenta o face cantitatea.

Se spune ca sotul trebuie ”sa traga la aceeasi caruta” cu sotia , iar de multe ori ajungeti sa aveti aceleasi pasiuni-interese sau chiar preferinte in materie de mancare , incat chiar si continutul din farfurie sa fie acelasi .

De-a lungul timpului mi-am corectat principiile alimentare , despre care am studiat ca sunt eronate, iar sotul meu a mers in aceeasi directie cu mine, constientizand ca e spre binele lui sa adoptam un regim cat mai sanatos.

In perioada cand ne-am cunoscut , imi aduc aminte ca eram o ”experta” in a tine diverse diete total eronate de altfel ,desi supraponderala nu am fost niciodata, insa nu eram o fana a sportului in sali .  El ? Da , iubea sala de forta , eu ? Rolele.

La insistentele lui am ajuns sa iubesc sala , incat am ajuns sa imi doresc ceea ce am si urmat , obtinerea unui certificat de instructor de aerobic. Odata obtinut acest curs , am vrut sa merg mai departe si am urmat cursul de nutritie care mi-a schimbat foarte mult stilul alimentar.

Cand am inceput cursul de nutritie mi-am dat seama de greselile alimentare pe care le faceam, le-am corectat, iar sotul meu m-a sustinut chiar si in aceasta directie.

            Imi aduc aminte si acum drumurile noastre facute la cursuri, conventii, evenimente, in care el era pe post de sofer, in singurul lui timp liber – weekendul , cand s-ar fi putut relaxa…

             Daca se intampla des sa manance tip fast food , a renuntat, iar eu ,chiar si acum cand am o pofta de ”ceva” se intampla sa imi dea peste mana , chiar el , care uneori , realizez ca e mai strict decat mine in ceea ce priveste alimentatia corecta si sanatoasa.

            Discutiile interminabile depre sanatate in drumul spre casa de la cursuri,  erau ca o recapitulare pentru mine , iar pentru el ca o invatare, lucru care , ne-a ajutat pe amandoi sa fim ceea ce suntem astazi. 

A ales sa ma sustina inde-aproape , stiind ca asta ma facea implinita si fericita.

Doi copii la inceput de drum , ne-am apropiat , ne-am tachinat mult timp , am ajuns sa fim foarte buni prieteni  , timpul a trecut si am ajuns dupa multi ani sot si sotie.

Nu am fost niciodata gurmanzi , dar ” placeri nocive” am mai avut si inca mai avem , dar incercam sa ramana doar la nivel de exceptie.

Suportul moral conteaza foarte mult, iar daca aveti o relatie stransa , cu siguranta veti constientiza ca adoptarea unui stil de viata sanatos nu e dieta, ci e spre avantajul vostru.

A avea o viata sanatoasa e spre binele amandurora.

Indiferent daca te afli in lupta cu kilogramele in plus, sau doar faza de metinere sau schimbare de stil alimentar, nu e tarziu sa schimbi principiile alimentare.

Startul trebuie sa vina de la tine, iar sotul cu siguranta te va urma!

Nu e tarziu sa va schimbati stilul alimentar!