5,139 Views0

E perioada concediilor !!!! Acel concediu varatic mult asteptat si care aduce pentru multi dintre oameni kilograme in plus ,kilograme, care in urma cu aproximativ 2-3 luni inainte, se chinuie sa le dea jos,  pentru a arata mai bine in costumele de baie ( intalnit mai ales in randul femeilor).

Mereu suntem inconjurati de sabotori care ne fac sa ne abatem de la  mesele echilibrate , pe motiv ca dulcele ne incarca cu serotonina , acel hormon al fericirii de toata lumea iubit.

Fie ca e o aniversare ,fie ca e o sarbatoare sau pur si simplu o intalnire cu prietenii sau familia,ispite vor fi mereu indiferent de situatie.

Din pacate, de cele mai multe ori alegem varianta extrema : fie ne incarcam stomacul pana nu ne mai putem misca , fie ne abtinem total , tinand tot felul de cure de slabire pentru o perioada, urmand ca dupa aceea, sa revenim la vechile obiceiuri culinare.

Concediul este perioada perfecta in care te poti relaxa la soare cu o limonada , sa citesti o carte , sa faci acele lucruri care nu le faci in mod uzual.

Cu atat mai mult,  nu trebuie sa te impiedice sa faci sport , mai ales ca te poti bucura de mult mai mult timp liber,  decat l-ai avea in zilele de munca.

Cand vine vorba de preparatele culinare, care la un all-inclusive sunt de toate pentru toti , este bine sa iti mentii poftele , atat cu privire la varietatea dintre gusturi , cat si la cantitate.

Multi prefera sa se minta alegand varianta absurda si extrema : aceea de a se intoarce acasa cu 2-3 kg in plus, impacati ca vor manca urmatoarele cateva saptamani doar salata pentru a da jos ce au pus in plus in timpul petrecut acolo.

Inainte sa l avem pe David, alegeam si noi doar  varianta cu mic dejun deoarece ne speriau kilometrii de mancare la un all-inclusive, dar,  odata cu diversificarea si introducerea meselor copilului, am ales si noi un resort din Turcia ,care la capitolul divesitate nu avea termen de comparatie cu alt resort.

Pot spune ca am mancat foarte bine fara sa ne intoarcem cu kilograme in plus , ba mai mult, ne-am intors cu 1 kg in minus.

Si noi suntem destul de gurmanzi , avem (pofte), dar, de cele mai multe ori, inainte de a alege un tip de mancare ne gandim de doua ori daca ne aduce sau nu beneficii.

Concluzia:

Alimentatia nu trebuie sa va modifice viata, voi trebuie sa o adaptati gusturilor si preferintelor voastre.

Ce inseamna concediul?

Concediul inseamna bucuria de a fi alaturi de cei dragi , a te relaxa si intr-adevar  a manca unele preparate specifice , dar in mod sigur nu inseamna a face abuzuri alimentare.

Recomandarile mele pentru voi:

 

  1. Profitati de cat mai mult timp  jucandu-va cu cel mic , care in timpul saptamanii nu prea aveti cum = un mod distractiv de a face miscare.
  2. Fiti un exemplu pentru copil inclusiv cand alegeti felul de mancare.

Tentatiile sunt mari pentru dumneavoastra dar mai ales pentru copil.

Diferenta este ca dumneavoastra stiti ceeste si ce nu este sanatos.

  1. Alegeti un mic dejun cu un singur fel de mancare: fie o omleta cu branza si bineinteles ceva legume, fie iaurt cu cereale, fie doar niste fructe.

Evitati deserturile cu mult zahar, iar daca sunteti fan panificatie, puteti totusi alege unul sau doua sortimente de foietaje ( strudel cu branza , croassant ) , alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.

Nu va incarcati stomacul, ca dupa sa va mustre constiinta.

Ramaneti rationali in alegerea felului de mancare.

  1. Pranzul sau cina sa fie asociate cu o salata plina de legume proaspete, profitati de diversitatea legumelor, alaturi de o proteina ( cu atata diversitate e pacat sa nu aveti o salata colorata care sa va inveseleasca farfuria ).
  2. Feriti va de garnituri , mancaruri cu sosuri , pizza, sau alte combinatii incarcate, iar daca sunteti un fan al pastelor alegeti ca varianta de pranz .
  3. Evitati bauturile acidulate , alegeti limonada sau pur si simplu apa fara gaz , evitati sucurile de fructe deoarece sunt mult mai calorice decat fructele in sine. Nu uitati sa va hidratati cat mai mult.
  4. Gasiti-va relaxarea plimbandu-va cu familia , facand miscare , socializand cu prietenii seara la un pahar racoritor de vin sau spumant ,odihniti va si ramaneti cumpatat in toate.
  5. Respectati ritmul meselor si bucurati va de concediu, de soare, de mare si mai putin de diversitatea culinara.
  6. Seara ,dupa cina bucurati va de locul in care sunteti alegeti sa consumati un pahar de vin in compania celor dragi, evitand rontaielile si micile ispite.
  7.  Ca desert , puteti alege o inghetata sau chiar o prajitura , evitand gustarea la prea multe sortimente. Evitati cremele si optati pentru o varianta de desert cat mai simpla.

Consumati desertul in prima parte a zilei si evitati mancatul seara.

Atentie la cantitatea si calitatea sortimentului .

Scopul unui concediu este sa iti incarci bateriile descarcate pe timpul anului, sa te bucuri cat mai mult de timpul petrecut cu familia, sa te simti bine in pielea ta si sa te intorci acasa odihnit si apt pentru urmatoarele provocari ale anului care a mai ramas .

Mentine te sanatos si fa-ti viata fericita !