5,163 Views0

Celulita este o afectiune frecvent intalnita, care afecteaza aproximativ 90% dintre femei si 10% dintre barbati, in timpul vietii. Celulita nu este periculoasa din punct de vedere medical, insa este neplacuta din punct de vedere estetic. Un numar mare de celule de grasime, modificarea dimensiunilor acestora, un strat de colagen mai subtire si schimbarile survenite in aportul de sange, reprezinta principalii factori care declanseaza celulita.

1. Fereste-te de carbohidrati dupa ora 18

2. Consuma vitamine si antioxidanti

– VITAMINA A (rosii,morcovi, ardei ,fasole, mazare verde, caise, piersici, cirese, frunze verzi, spanac, patrunjel, ficat, unt, lapte, galbenus)


– VITAMINA C (macese, coacaze, citrice, capsuni, ardei gras, rosii, spanac, morcovi, hrean, cartofi, varza, ceapa, mirodenii, ficat)

– VITAMINA E (ulei vegetal, carne , peste, unt, oua, legume verzi, grau, cereale, fructe oleaginoase)

3. CRESTE APORTUL DE LECITINA   ( substanta care impiedica depunerea colesterolului pe peretii vasculari ) . O gasesti in soia, conopida, rosii, spanac, portocale.

4. ACIZI GRASI ESENTIALI OMEGA-3 ( minim 2 ori/saptamana: somon, ton, sardine, macrou, hering, nuci, seminte de in ), au rolul de a reduce procesele inflamatorii (celulita mai exact) , sa intareasca structura pielii si procesele de oxidare.

5. PROTEINE SLABE LA ORICE MASA ( contin albumina, care ajuta la drenajul lichidelor care stagneaza intre adipocite )