3,482 Views0

Este sezonul gratarelor, intalnirilor mai dese cu prietenii iar, cum tentatiile sunt mari, ce am putea alege ca si variante pentru a ne mentine totusi in forma si totusi, sa putem rontai una alta, stand la taclale cu cei dragi?
Iti prezint cateva variante:
1. Opteaza pentru mixuri de alune sau seminte fara continut de sare.
2. Asociaza gratarul cu tot felul de salate pline de culoare si evita painea.
3. Alege inghetata in detrimentul chipsurilor, fiind un dulce mai putin caloric si mai natural.
4. Hidrateaza-te corespunzator respectand o medie de macar 2 L / zi lichide.
5. Alege variante integrale de covrigei care sa nu contina prea multe amestecuri de ingrediente ( sare si zahar ), grasimi hidrogenate ( ulei de palmier ).
6. Alege fructele in detrimentul produselor rafinate si fii atenta asupra ingredientelor cand asezi un produs in cos.
7. Prepara-ti singura delicii rapide precum tarte sau briose varatice.


Iti las niste sugestii gustoase pentru intreaga familie:

BANANA BREAD:
3 banane mai coapte, 2 oua, o cana fulgi de ovaz moi, jum esenta vanilie, 1 lingurita scortisoara, 1 pliculet praf de copt.

Se dau prin blender toate, dupa care se aseaza peste hartia de copt si se dau la cuptor pana se rumeneste. Deasupra se mai pot aseza feliute dintr-o alta banana. Deliciu rapid, fara zahar si satios.

 

BRIOSE CU BANANE, CHIA SI CIOCOLATA:

3 banane, 4 linguri fulgi ovaz, 2 lg chia, 2 lg ulei/unt de cocos, 4 curmale, 2 lgt praf de copt.
Se amesteca toate ingredientele , se introduce continutul in forme de briose, deasupra se aseaza ciocolata rasa de stevie sau amaruie si se da la cuptor pt 35 minute, pana trec testul scobitorii.

TARTA CU CIRESE, VISINE SAU ALTE FRUCTE:

250gr fructe fara samburi , 100gr unt 40% grasime, 3 oua, o cana de lapte, 150gr eritritol, 200gr fulgi de ovaz moi, 1 lingura praf de copt
Untul moale il mixezi cu zaharul,ouale, faina, laptele si praful de copt. Tapetezi o tava in care pui o parte din amestecul rezultat, asezi fructele, iar deasupra restul de aluat. Se da la cuptor pt 40 minute la 180*.

TARTA VEGANA CU SPANAC SI CAJU:

– 200g fulgi de ovăz + 30g pentru frământat
– 40g ulei de cocos
– 150ml apă plată

Ingrediente pentru cremă de caju:

– 250g caju hidratat cu 4 ore inainte
– 150ml apă plată
– 1 lingură oregano
– sare si piper după gust
– o lingură fulgi de drojdie inactivă (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

– 1 mână mare de spanac
– 1/2 legătură mărar
– ceapă verde 3 fire
– 1 ardei gras roșu
– 1 fir praz

Mod de preparare tartă vegană cu spanac:

Punem caju-ul la hidratat timp de 4 ore;
Amestecăm fulgii de ovăz împreună cu apa și uleiul de cocos. Este necesar să folosim mâinile pentru a amesteca bine și pt a forma “coca” , adică blatul nostru de tartă.
Întindem blatul, tot cu ajutorul mâinilor, într-o formă de tartă.
Punem forma la cuptor pentru 10 -15 minute la foc mediu și trecem la umplutură.

Umplutură de caju si spanac:

Tăiem în bucățele spanacul, prazul și ceapa și le călim pentru 5 minute în apa fără ulei. Adăugăm și ardeiul roșu tăiat rondele. Mai lăsăm la “călit” pentru aproximativ 5 minute și apoi le luăm de pe foc.
Mixăm caju-ul într-un blender până ce ajunge la consistența de crema, alaturi de condimente si drojdie ( optional ).
Amestecăm cremă de caju cu umplutura din legume și le turnăm peste blatul proaspăt scos din cuptor.

Dăm tava din nou la cuptor pentru aproximativ 40 – 45min oră la foc mediu (140-160 grade). Putem verifica tarta din când în când pentru a avea grijă să nu se coacă prea mult. Trebuie să se formeze o culoare maroniu – auriu pe deasupra tartei!


SFATUL MEU IN INCHEIERE:
Joaca-te cu ingredientele, foloseste blenderul si lasa-te dusa de inspiratie cand vine vorba de combinat arome in bucatarie.
Pune un strop de iubire si fii sigura ca rezultatul va fi pe masura.