5,421 Views0

Condimentele si mirodeniile aduc o aroma si o savoare aparte mancarurilor

Mirodeniile si condimentele sunt o modalitate excelenta de a face mai interesant chiar si cel mai simplu fel de mancare , cum ar fi cartofii cu rozmarin in loc de cartofi simpli, sau diverse .

Orice mirodenii adaugate in supe sau salate ,dau o savoare aparte mancarii , dar nu aroma este atat de importanta cat continutul lor ridicat de antioxidanti, o modalitate foarte buna de stimulare a sistemului imunitar.

 

Cuisoarele au cel mai ridicat indice antioxidativ dintre toate mirodeniile , urmat de scortisoara , turmeric, nucsoara si chimen.

Ardeiul iute contine capsaicina , responsabila pentru reducerea tensiunii arteriale, sau pentru diminuarea colesterolului LDL si trigliceridelor, adaugati in mancare scortisoara, schinduf sau ghimbir.

Scortisoara stimuleaza secretia de insulina imbunatatind nivelul glicemiei cu 20% la persoanele cu diabet de tip II.

 

Cea mai mare provocare consta in a va ridica de la masa inainte de a va simti plin.

Acest lucru pare de necrezut, dar poate sa va scape de problemele digestive.

Condimente ca piperul de cayenne adaugat in mancare este benefic pentru mentinerea unei temeperaturi optime si o buna circulatie a sangelui.

Ghimbirul sub forma de ceai reduce gazele si fermentatia, fiind eficient chiar si impotriva greturilor si varsaturilor post-operatorii sau din timpul sarcinii.

Cardamonul, feniculul , telina, chimenul sau anasonul, sau cuisoarele, sub forma de seminte , amestecate , dupa masa sunt benefice pentru stimularea fluxului sucurilor gastrice , prevenind fermentatia si gazele. De asemenea au proprietati analgezice, inlaturand durerea.

Turmericul poate reduce pana la jumatate simptomele colonului iritabil, fiind un puternic antiinflamator, la fel ca si ghimbirul . Consumati-l in supe, salate , garnituri sau chiar diverse deserturi.

Carbunele este considerat absorbantul natural al gazelor.   

Lemnul dulce are un efect calmant , cicatrizant si poate vindeca chiar si ulcerul.

Planta de aloe vera este recomandata pentru afectiunile stomacului , in special pentru sindromul intestinului iritabil.

Musetelul este recunoscut pentru efectele benefice, in special pentru calmarea durerilor de stomac.

Combinarea de papadie si radacina de gentiana sunt utilizatea pentru stimularea apetitului , daca se consuma inainte de masa , sau pentru calmarea indigestiei, consumate dupa masa.


Cateva exemple de sucuri sau ceaiuri benefice pentru calmarea stomacului:

 

Ceai pentru incalzirea stomacului:

Amestecul din 10 frunze de menta strivite si 6 cm radacina de ghimbir razuita fac minuni pentru stomac, fiind mult mai puternice ca efect decat plicurile de ceai.

 

Ceai pentru calmarea tractului digestiv:

Amestecul de spanac, telina, varza, castraveti, ardei verde baut pe stomacul gol este calmant pentru stomac.

 

Suc pentru curatarea colonului:

O cana de apa, 2 linguri seminte de in macinate, jum de mar , 2 linguri pulbere iarba de grau si o lingura pudra de acidophilus .

Acest suc are rol de reglare a tractului intestinal. Cosumat pe stomaul gol face minuni pentru colon. Este necesar sa se consume apa dupa acest suc baut tocmai pentru a pastra masa fluida.

 

Sucurile din legume, precum iarba de grau, orz, chlorella, spanac sau patrunjel scad pofta de mancare.

 

Apa amestecata cu diverse seminte precum cele de in, chia sau pshyllium dau satietate si sunt minunate pentru curatarea colonului.

 

 

Se spune ca starea pe care o ai in timpul mesei influenteaza chiar si procesul digestiei.

O persoana vesela digera mai repede mancarea decat o persoana deprimata.

Corpul exprima gandurile mintii chiar daca pare de necrezut.

Daca ai o gandire pozitiva , vei avea o minte senina, iar aceasta fericire se va reflecta chiar si pe corpul tau.

 

Concluzia ? Fii pozitiv in orice moment !