6,422 Views0

”Bolile civilizatiei apar la om in special pe calea alimentatiei si se pot vindeca numai pe aceeasi cale, printr-o alimentatie corecta. ” ( dr. H. P. Rusch )

 

Calitatea vietii noastre incepe cu calitatea alimentelor care o intretin.

Sanatatea organismului uman, in ansamblul sau, este in mare masura determinata de abilitatea corpului de a lupta impotriva mediului nostru de viata, care a devenit din ce in ce mai degradat si mai amenintat de substante chimice , toxice si inflamatoare.

Pe langa aceste substante toxice, organismul se lupta sa faca fata unei alimentatii incorecte, plina de aditivi alimentari , care nu fac decat sa dubleze cauza aparitiei bolilor autoimune.

Hiperaciditatea, este unul din efectele mai putin bune ale unei alimentatii defectuoase, plina de substante toxice si aditivi alimentari.

Rolul cel mai important in preventia aparitiei bolilor autoimune, consta in adoptarea unei alimentatii cat mai departe de inflamatii si cat mai sanatoase.

Boala apare in corpul unei persoane, ca efect in urma depozitelor mari de substante nocive, aflate in celulele de grasime, colon, sau intestine, cauzata de o expunere prelungita la toxine.

Daca alegem sa nu ne hranim cu alimente corespunzatoare , care sa ne alimenteze in mod natural organismul, nu numai ca o sa murim prematur , da o sa mai si suferim pe acest drum al vietii , fie el lung sau scurt.

 

Prin urmare ,care sunt alimentele cele mai nocive care ar trebui limitate su chiar eliminate?

  1. Stim cu totii, ca dusmanul numarul 1 al sistemului imunitar, il reprezinta zaharul. Chiar daca pe ambalajul unui produs apare : glucoza, lactoza, sucroza, maltoza, sirop de porumb sau concentrat de struguri albi , produsului respectiv cu siguranta i s-a adaugat zahar in compozitie.
  2. Alimentele inflamatorii precum: carne grasa, branzeturi fermentate, prajeli, produse cu faina alba, procesate industrial sau conservate reprezinta un pericol pentru mentinerea sanatatii.
  3. Alimentele de tip fast-food / junk-food, nu fac decat sa accelereze imbatranirea celulelor si favorizarea aparitiei bolilor.

Pentru a mentine un echilibru vital al sanatatii organismului nostru, ar trebui ca majoritatea alimentelor, sa fie bazate cat mai mult pe fructe, legume, in starea lor proaspata , nuci si seminte crude , proteine slabe de inalta calitate , precum si alimente bogate in fibre, care sa vina in ajutorul sistemului imunitar si sa poata lupta cu virusurile care circula tot mai mult in jurul nostru.

Pentru preventia aparitiei bolilor autoimune precum si a altor boli, este recomandat ca portiile de alimente sa fie in general mici, cu alimente cat mai proaspete , pline de enzime si vitamine.

Cu cat ne pregatim hrana mai natural, cu atat va fi mai sanatoasa si va conduce la ameliorarea bolilor.

Mesele vor fi compuse din meniuri sanatoase si variate , repartizate pe trei mese si una sau doua gustari in fiecare zi.

 

Lista cu alimente antiinflamatoare si antioxidante este lunga, dar am ales doar o parte dintre cele mai importante alimente pe care ar trebui sa le folositi in dieta dumneavoastra pentru a sta cat mai departe de boli :

  1. Morcovii – cercetarile au stabilit ca moleculele din sucul de morcovi seamana perfect cu moleculele din sangele uman , acest suc restabilind si hranind intregul organism.
  2. Telina tonifica sistemul vascular, reduce tensiunea arteriala si previne cancerul.Bogata in fier si magneziu, poate calma starile de iritabilitate si neurastenie.
  3. Anghinarea contine inulina, un amidon pe care organismul il proceseaza altfel decat alte zaharuri , imbunatatind controlul glicemiei , benefica mai ales in cazul celor cu diabet.
  4. Salata verde revitalizeaza organismul , in special la nivelul sistemului nervos si cerebral, iar cu cat frunzele sunt mai inchise la culoare, cu atat este mai bogata in substante nutritive.
  5. Marul denumit ” regele fructelor ” contine glutation, un antioxidant foarte puternic care blocheaza actiunea substantelor toxice si combate cancerul sau alte boli autoimune. Un continut ridicat de glutation il au si morcovii, rosiile, spanacul sau grapefruitul. De retinut, e ca marul sa fie consumat cu tot cu coaja.
  6. Cartofii dulci sunt bogati in caroten, vitamina B, C, E , Calciu, Potasiu, scad colesterolul si regleaza glicemia.
  7. Avocado – fructele de avocado contin cantitati mari de glutation si previn aparitia bolilor cerebrale si cardiovasculare.
  8. Brocolli fortifica sistemul imunitar , fiind un excelent antioxidant datorita continutului ridicat de substante nutritive , precum acid folic, vitamina C, Calciu, Potasiu, Fosfor, Sodiu, betacaroten si fibre.
  9. Semintele de in reduc stresul oxidativ , avand actiune antiinflamatoare , cu efecte benefice asupra bolilor autoimune. Uleiul de in sau o lingura de seminte de in macinate reduce riscul aparitiei bolilor.
  10. Ghimbirul este un puternic antiinflamator , folositor in tratarea artritei reumatoide, cu efecte puternice in controlul glicemiei.
  11. Toate fructele inchise la culoare , precum fructele de padure sunt bogate in antioxidanti , fiind extrem de utile in lupta cu bolile autoimune sau alte boli.
  12. Prunele, conform standardelor ORAC ( Oxygen Radical Absorbance Capacity ) , ce reflecta abilitatea diferitelor tipuri de alimente de a distruge radicalii liberi din organism , s-a dovedit ca prunele au scorul de 949, fiind eficiente in intarirea sistemului imunitar si distrugerea radicalilor liberi datorita continutului ridicat de polifenoli , potasiu , fier , caroteni si flavonoide.
  13. Fructele Goji sau ” fructele tineretii ” , contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat portocalele. Aceste mici fructe contin polifenoli , cu proprietati benefice pentru organism , cu putere mare de curatare si regenerare a celulelor noastre. Consumul a 50 grame de goji zilnic au efecte benefice in bolile autoimune , creste rezistenta la factorii de mediu , mentine tensiunea arteriala, nivelul colesterolului si intareste sistemul imunitar.
  14. Proteina din carnea de peste este foarte importanta datorita continutului ridicat de Omega 3 – acizi grasi care ajuta la scaderea nivelului de trigliceride. Consumul de peste are o capacitate ridicata de  preventie a instalarii bolilor de inima , a cancerului sau chiar depresiei. Recomand ca pestele sa fie de captura oceanic, deoarece cel mai fertil sol se afla pe fundul oceanelor si marilor.  
  15. Condimentele intaresc sistemul imunitar si,  desi sunt foarte marunte , ele sunt bogate in antioxidanti  /  vezi articolul ” Condimentele si mirodeniile ” .

 

 

 

Cum majoritatea medicamentelor sunt nepuntincioase in fata multor boli, chiar si cele autoimune , cat mai exista speranta si cat mai avem la indemana cele mai vechi si mai simple remedii naturiste , legume, fructe, plante , trebuie si merita sa luptam pentru o viata lunga si sanatoasa.