6,077 Views0

   Atat satietatea sau faptul ca esti plin si trebuie sa te opresti din mancat sau invers, iti este foame si trebuie sa incepi sa mananci, este ghidata de hormoni.
Ti se intampla des sa mananci pana simti ca pocnesti iar, dintr-o data, apare senzatia ca trebuie sa te opresti pentru ca ai mancat prea mult.
  Acelasi lucru, nu se intampla cand vine vorba despre DESERT – acei carbohidrati simpli ai caror prelucrare sta tocmai in toxicitatea lor.
Atunci apare ” AL DOILEA STOMAC ” care este disponibil sa guste din bunatatile puse pe masa.

  ” PRIMUL STOMAC ” , deja umplut cu mancare nutritiv calitativa , neavand la baza carbohidrati rafinati, declanseaza descarcarea hormonului de satietate, care in ” al doilea stomac ” , nu mai are capacitatea sa apara, tocmai pentru ca acest hormon se descarca doar cand stomacul consuma alimente calitative cu continut de proteina, grasime si carbohidrat complex si mai putin in randul carbohidratului simplu , precum (clatite, prajituri, torturi, inghetate, creme, produse de patiserie, chipsuri, pizza , paste).
De aici porneste ideea de preferinta a unor alimente cu continut de carbohidrati simpli si indice glicemic ridicat.

 Cu siguranta ati auzit de ” dependenti ” de astfel de alimente.
 Dar ” dependenti ” de spanac, carne, peste, sau mere ati auzit?

CONCLUZIA:

Putem controla cu siguranta hormonul satietatii , printr-o atentie mai mare asupra valorilor nutritionale ale unui aliment inainte de sa-l consumam.

TU stii ce mananci cand mananci ?