Sfecla rosie
 

Campionii saptamanii – Sfecla rosie

Sfecla rosie este o sursa excelenta de magneziu, potasiu si nitrati naturali, fiind cunoscuta pentru cresterea performantei la intensitati ridicate ale exercitiului fizic , deoarece sustine aportul de oxigen cu pana la 16% mai mult.

Sfecla rosie poate chiar sa regleze tensiunea arteriala, imbunatateste circulatia sangelui sau chiar memoria.

Consumata sub forma de suc alaturi de alte radacinoase sau , simpla,  asezonata cu otet balsamic sau amestecata cu ceapa verde, mazare sau fasole, sub forma de salata este o varianta ideala ca si garnitura sau chiar o masa principala.

O puteti prepara si sub forma de pasta cu fasole si usturoi sau alte combinatie preferate.

Sflecla rosie cu hrean alaturi de un muschi de vita face sa fie varianta ideala pentru un pranz proteic inainte sau chiar dupa un antrenament cu intensitate moderata.

 

5,111 Views0
Spanacul

Campionii saptamanii – Spanacul

Hrana energizanta favorita a lui Popeye, este sursa cea mai bogata in acid folic, sursa cresterii de energie si antioxidanti carotenoizi , vit C, E, calciu si fier.

Acidul folic sau vit B9 te protejeaza de boli , precum diverse forme de cancer.

Consumat crud sau gatit la aburi, este o varianta ideala ca si garnitura sau preparat alaturi de alte alimente in salate sau sucuri de fructe face ca acest aliment sa dea savoare mancarii alese.

4,954 Views0
Salata verde

Campionii saptamanii – Salata Verde

Astazi am ales sa va vorbesc despre beneficile salatei verzi. Salata verde este cea mai scazuta in calorii, avand 7kcal/portie,este bogata in vitamina C, potasiu , acid folic si betacaoten,fiind buna in tratarea insomniei ,agitatiei sau chiar in combaterea constipatiei datorita nivelului ridicat de celuloza. O portie de salata verde nu trebuie sa lipseasca,din meniul zilnic, putand fi consumata cu diverse alimente precum cele din proteina animala care ingreuneaza digestia, fiind un remediu bun pentru absortia acestora si reglarea sistemului digestiv. Asadar , asezonata cu putin ulei de masline si zeama de lamaie face ca aceasta sa fie mult mai gustoasa si numai buna de consumat in orice sezon, bineinteles cea mai gustoasa fiind pe perioada verii, cand ne putem bucura de gustul legumelor de sezon.

 In sezonul rece se recomanda sa se spele foarte bine fiecare frunza in parte iar mestecata bine se distrug pesticidele si bacteriile.

 

5,311 Views0
Importanta micului dejun

Micul dejun este cea mai importanta masa . Omiterea micului dejun este cea mai mare greseala pe care o fac cei ce tin un regim alimentar . Aceste persoane au impresia ca nu le este foame si ca pot sa economiseasca in acest fel timp si calorii . De fapt , micul dejun se situeaza la sfarsitului celui mai lung interval de timp dintre mese . Dupa o noapte odihnitoare , nivelul glicemiei este scazut , metabolismul la fel , iar creierul si organismul au nevoie de combustibil . Aveti nevoie de micul dejun pentru a porni motorul si pentru a functiona eficient pe tot restul zilei . Alegeti o varianta potrivita pentru dumneavoastra pe care sa o consumati acasa sau chiar in drum spre serviciu . Nu OMITETI micul dejun. “

5,269 Views0
Ierburi si condimente pentru o buna digestie

Cea mai mare provocare consta in a va ridica de la masa inainte de a va simti plin. Acest lucru pare de necrezut, dar poate sa va scape de problemele digestive.

Condimente ca piperul de cayenne adaugat in mancare este benefic pentru mentinerea unei temperaturi optime si o buna circulatie a sangelui.

Ghimbirul sub forma de ceai reduce gazele si fermentatia.

Cardamonul, feniculul , telina, chimenul sau anasonul sub forma de seminte , mestecate dupa masa sunt benefice pentru stimularea fluxului sucurilor gastrice , prevenind fermentatia si gazele.

Carbunele este considerat absorbantul natural al gazelor.

Lemnul dulce are un efect calmant , cicatrizant si poate vindeca chiar si ulcerul.

Planta de aloe vera este recomandata pentru afectiunile stomacului , in special pentru sindromul intestinului iritabil.

Musetelul este recunoscut pentru efectele benefice, in special pentru calmarea durerilor de stomac.

Combinarea de papadie si radacina de gentiana sunt utilizatea pentru stimularea apetitului , daca se consuma inainte de masa , sau pentru calmarea indigestiei, consumate dupa masa.


Cateva exemple de sucuri sau ceaiuri benefice pentru calmarea stomacului:

Ceai pentru incalzirea stomacului:
Amestecul din 10 frunze de menta strivite si 6 cm radacina de ghimbir razuita fac minuni pentru stomac, fiind mult mai puternice ca efect decat plicurile de ceai.

Ceai pentru calmarea tractului digestiv:
Amestecul de spanac, telina, varza, castraveti, ardei verde baut pe stomacul gol este calmant pentru stomac.


Suc pentru curatarea colonului:
O cana de apa, 2 linguri seminte de in macinate, jum de mar , 2 linguri pulbere iarba de grau si o lingura pudra de acidophilus .
Acest suc are rol de reglare a tractului intestinal. Cosumat pe stomaul gol face minuni pentru colon. Este necesar sa se consume apa dupa acest suc baut tocmai pentru a pastra masa fluida.

Sucurile din legume, precum iarba de grau, orz, chlorella, spanac sau patrunjel scad pofta de mancare.

Apa amestecata cu diverse seminte precum cele de in, chia sau pshyllium dau satietate si sunt minunate pentru curatarea colonului.

Se spune ca starea pe care o ai in timpul mesei influenteaza chiar si procesul digestiei.

O persoana vesela digera mai repede mancarea decat o persoana deprimata.
Corpul exprima gandurile mintii chiar daca pare de necrezut.
Daca ai o gandire pozitiva , vei avea o minte senina, iar aceasta fericire se va reflecta chiar si pe corpul tau.

Concluzia ? Fii pozitiv in orice moment !

5,156 Views0