5,037 Views0

Desi pare o leguma sofisticata, ea este cultivata de mii de ani, fiind intrebuintata cel mai
des in medicina.
In secolul I, medicul grec Discorides, prescria aceasta planta pentru afectiuni renale si
hepatice.
Cu un continut ridicat de fibre, are o actiune usor laxativa, fiind benefica in constipatie.
De asemenea, este bun in tratarea reumatismului sau cistitei.
Sparanghelul are o concentratie ridicata de vitamina C, reprezentand o sursa importanta de
intarire a sistemuui imunitar.
Vitamina K din aceasta leguma, ajuta la coagularea optima a sangelui si fixarea calciului in
sistemul osos.
Este ideal pentru femeile insarcinate sau chiar pentru reducerea disconfortului menstrual.
Pe langa numarul ridicat de vitamine, are un continut scazut de calorii, fiind adesea
recomandat in curele de slabire.
Aceasta leguma, poate fi consumata ca si garnitura sau, chiar in diverse combinatii de salate.
Modalitatea corecta de gatire:
– nu fierbe sparanghelul, deoarece isi va pierde din proprietati
– gateste-l la tigaie cu putin ulei de masline sau unt
– inabusit la abur
– pe gratar
Daca nu ai introdus inca aceasta leguma in dieta ta, acum este momentul sa te bucuri din plin
de calitatile ei nutritive.