Cum putem reduce stresul fara pastile

”Sa vrei sa fii vindecat este inceputul vindecarii”

  1. RECUPERATI SOMNUL:
  2. mai putin de 7-8 ore / noapte afecteaza capacitatea de concentrare, memoria, timpul de reactie, buna dispozitie si performanta fizica .
  1. RAMANETI RATIONALA:
  2. identificati factorii declansatori ai stresului si stati cat mai departe de el.
  1. RELAXARE:
  2. ganditi-va la cateva modalitati de relaxare in momentul in care intampinati vreo sursa de stres: respirati adanc, luati pauze mici si dese in timpul serviciului, ascultati o melodie preferata etc.
  1. AUTOCONTROL:
  2. nu stresul e problema, ci modul in care ii facem fata. Autocontrolul are cel mai important rol in astfel de situatii.
  1. SUPORT MORAL:
  2. gasiti in sot un partener potrivit pentru discutarea si poate chiar rezolvarea unor probleme. De multe ori, a te descarca cuiva intr-un mod calm, poate fi ca si rezolvata problema pe jumatate.
  1. CADOUL TAU:
  2. gasiti o activitate care sa o practicati cu placere in mod regulat: sport, yoga, tenis de camp, dans, plimbari in aer liber, masaj etc.  
  1. ALIMENTE CALITATIVE:
  2. puneti accentul pe alimente de inalta calitate si bucurati-va cat mai mult de viata pe care o aveti. 

Stresul cere de cele mai multe ori carbohidrati. Este indicat sa fim atenti in alegerea acelor carbohidrati cu indice glicemic scazut-mediu si sa stam cat mai departe de cei cu indice glicemic ridicat.

Alegeti sortimente de carne slaba, peste oceanic, carne de pasare, carne rosie, cereale integrale, fructe si legume de sezon, respectand orele meselor. 

Asigurati-va sa luati mereu micul dejun deoarece, de multe ori stresul este mai ridicat in randul celor care nu obisnuiesc sa aiba micul dejun.

Luati suplimente din grupul vitaminelor B, deoarece NU INGRASA!

Vitaminele din grupul B se epuizeaza din organism, mai ales in perioadele de stres iar lipsa lor sporeste oboseala.

Ceaiurile din plante, precum sunatoarea, musetelul sau valeriana, va ajuta sa va eliberati de anxietate si stres, oferindu-va un somn odihnitor.

DOCTORUL POTI FI CHIAR TU, PRINTR-UN STIL DE VIATA ECHILIBRAT.

3,201 Views0
10 SFATURI PENTRU UN CONCEDIU DE NEUITAT

Scopul unui concediu este sa iti incarci bateriile descarcate pe timpul anului, sa te bucuri cat mai mult de timpul petrecut cu familia, sa te simti bine in pielea ta si sa te intorci acasa odihnit si apt pentru urmatoarele provocari ale anului care a mai ramas.

  1. Profitati de cat mai mult timp jucandu-va cu cei mici.
  2. Fiti un exemplu pentru copil inclusiv cand alegeti felul de mancare.

Tentatiile sunt mari pentru dumneavoastra dar mai ales pentru copil.

Diferenta este ca, dumneavoastra stiti ce este sanatos si ce este mai putin sanatos.

  1. Alegeti micul dejun cu un singur fel de mancare: fie o omleta cu branza, legume proaspete, paine cu fibre, fie iaurt cu cereale si seminte, fie doar niste fructe.

Evitati deserturile cu mult zahar, iar daca nu rezistati panificatiei, puteti opta dimineata pentru unul sau doua sortimente din gama propusa ( strudel cu mere, branza, vestitele pancakes, croassant ), alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt. 

Nu va incarcati stomacul, ca dupa sa va mustre constiinta.

Ramaneti rationali in alegerea felului de mancare.

  1. Pranzul sau cina sa fie asociate cu o salata plina de legume proaspete, profitati de diversitatea legumelor, alaturi de o proteina ( cu atata diversitate e pacat sa nu aveti o salata colorata care sa va inveseleasca farfuria ).
  2. Feriti-va de garnituri, mancaruri cu sosuri, pizza, sau alte combinatii incarcate, iar daca sunteti un fan al pastelor, alegeti acest fel de mancare ca varianta de pranz .
  3. Evitati bauturile acidulate, alegeti limonada, evitati sucurile de fructe deoarece sunt mult mai calorice decat fructele in sine. Nu uitati sa va hidratati cat mai mult.
  4. Gasiti relaxarea plimbandu-va cu familia, incarcandu-va cu vitamina D in mod natural, socializand cu prietenii seara la un pahar racoritor de vin.
  5. Profitati de cat mai mult somn.
  6. Respectati programul meselor si bucurati-va de concediu, de soare, de mare si mai putin de diversitatea culinara.
  7. Ca desert , puteti alege o inghetata sau chiar o prajitura, evitand amestecul din mai multe sortimente. Evitati cremele si optati pentru o varianta de desert cat mai simpla.

Consumati desertul in prima parte a zilei si evitati mancatul seara.

Atentie la cantitatea si calitatea sortimentului . 

Pastreaza-te sanatos si fa-ti viata fericita !                                                                                                                                          

3,340 Views0